Venocaps - NL
Diastop NL
Arkogélules Activox NL

K van koorts

Waarom deze symptomen?

Koorts wijst erop dat ons lichaam tegen een infectie aan het vechten is. De normale rectale temperatuur van de mens schommelt tussen 36,5 en 37,5°C. Zij varieert naargelang de persoon en het moment waarop de temperatuur wordt genomen (ochtend of avond). De temperatuur in de mond of onder de oksels schommelt tussen 36 en 37°C. Een hogere temperatuur wijst op koorts. Bij zuigelingen en jonge kinderen wordt een rectale temperatuurneming aanbevolen.

Hoe moet de temperatuur worden genomen ?

Gebruik hiervoor liefst een digitale thermometer: Die geeft een veel sneller en nauwkeuriger resultaat dan een kwikthermometer. De temperatuur wordt automatisch getoond en een geluidssignaal wijst erop dat de meting is afgelopen. Na gebruik dient u de punt van de thermometer met ontsmettingsalcohol schoon te maken en te ontsmetten.

En wat als u koorts heeft ?

Kleed u niet te warm en ga u in bed niet al te dik onderstoppen. Drink voldoende water. Houd de temperatuur in de kamer tussen 18 °C en 20 °C. Rust en vermijd inspanningen. Als de temperatuur boven 38,5°C stijgt, dient u een griepwerend medicijn te nemen (Paracetamol, ibuprofen). Neem een lauw bad (watertemperatuur 2 °C lager dan lichaamstemperatuur). Als de temperatuur tot meer dan 39°C stijgt