Venocaps - NL
Diastop NL
Arkogélules Activox NL

AFSLANKGEHEIMEN OM ZACHTJES KILO’S WEG TE WERKEN

29 februari 2020

Tijd om komaf te maken met gepocheerde vis en gestoomde prei. Wil je fun beleven aan afvallen? Probeer dan in de eerste plaats jezelf te ontspannen. Weg met die stress. Herontdek liever het plezier dat de zintuigen je geven.

 

Eet bewust
 

Bewust eten, is dat zo nieuw? Uiteraard niet. Maar na het zoveelste dieet waarmee je je naturel ondermijnt, verlies je op den duur uit het oog wat bewust eten precies betekent. Even het geheugen opfrissen: eet alleen wanneer je honger hebt, kauw langzaam terwijl je bewust de smaak van je eten proeft. Leg je bestek neer van zodra je verzadigd bent. Dan ben je mindful bezig. Mindfulness is een therapie die wetenschappelijk onderzocht en bewezen is. Je leert bewuster met je zintuigen om te gaan. Je voelt je noden, emoties en gedachten beter aan. En zo leer je hoe je je zintuigen kunt bevredigen.

Klinkt moeilijk? Wees gerust, de praktijk is gemakkelijker dan de theorie. Met dit soort ‘dieet’ mag je alles eten. Maar dan wel minder én trager. En bovendien met veel meer plezier. Hoe doe je dat in de praktijk? Voor je je vork naar je mond brengt, kijk je eens goed naar je voedsel: de kleur, de vorm, de textuur, de schikking op je bord. Alleen al daardoor geraak je sneller verzadigd. Neem een voorbeeld aan de Japanners. Die maken ware kunstwerkjes van hun bord, waarop er bovendien weinig eten ligt. Eet daarna mindful, zonder te praten, te lezen of tv te kijken. Proef bewust elke smaak. En let op de textuur van de ingrediënten.

 

Elke druppel helpt
 

Homeopathie alleen, daarmee red je het niet om efficiënt en duurzaam gewicht te verliezen. Maar je kunt er wel je motivatie een flinke duw in de rug mee geven. Dankzij homeopathie kan je ook ontstressen. Bij veel mensen is stress een trigger om suikers te beginnen eten. Homeopathie helpt je om die stress-eetbuien te vermijden.

Homeopathische middelen zijn bovendien zachte medicijnen, zonder bijwerkingen. Ze zijn efficiënter naarmate je ze op maat inneemt. Je homeopaat vraagt je naar de oorzaken van je zorgen, bekijkt je persoonlijkheid en onderzoekt je eetgewoontes. Veel gedoe, zeg je? Er bestaat geen eenvoudig, universeel voorschrift om kilo’s te verliezen. Te veel factoren hebben een invloed op overgewicht. Consulteer een homeopathisch arts of vraag raad aan je apotheker.
 

• Info: Unio Homeoepathica Belgica, www.homeopathy.be.

 

Wis je slechte gewoontes met hypnose
 

Jezelf naar een ‘gewijzigde staat van bewustzijn’ optillen, is eenvoudig. Je doet het meerdere keren per dag. Als je dagdroomt, als je gepassioneerd bent door een boek, ... Allemaal momenten waarop we alles om ons heen vergeten. Tijdens een sessie roept een hypnotherapeut zo’n situatie op. Dan praat hij met een stevige en zachte stem, en doet hij suggesties. Wat zelfhypnose betreft: je kunt jezelf ook naar zo’n toestand leren tillen. Daarvoor is één mini-leersessie al genoeg.

Heb je zorgen over je gewicht? Dan leer je dankzij hypnose te herkennen wat échte honger is. Je leert ontspannen zonder dat je de koelkast hoeft te openen. Negatieve emoties ga je omzetten in positieve energie. Gedachten en woorden dragen een enorme emotionele kracht in zich. Beschouw je een dieet als een bikkelharde strijd tegen frieten en chocolade? Dan ben je al op voorhand verloren. Je wilt toch liever in schoonheid de bovenhand op je kilo’s krijgen?

 

Acupunctuur: de kracht van de naald

Wijze Aziaten weten het: storingen in het lichaam ontstaan wanneer onze interne energie niet meer correct door het lichaam stroomt. De bedoeling van acupunctuur is om de normale energiebanen weer te herstellen. Die lopen langs onze lichaamsmeridianen: virtuele lijnen die overeenkomen met organen – lever, milt, maag, nieren, hart, … De meridianen kunnen ook lichaamsfuncties voorstellen: spijsvertering, ademhaling, … De acupuncturist plaatst naaldjes van 3 tot 4 millimeter in en onder de huid, om het energetisch onevenwicht te herstellen. Zo krijg je fenomenen als ‘stress’ of ‘gewichtstoename’ weer in balans. Met deze therapie stel je je eetlust weer bij, stimuleer je de stofwisseling en maak je een slapende spijsvertering weer wakker.
 

• Info: Belgische Vereniging voor Artsen Acupuncturisten (BVAA), www.acupunctuur.be.

 

Planten in alle vormen
 

Fytotherapie bestaat al langer in de vorm van kruidenthee, capsules en aftreksels. Sommige planten dragen bij aan een slanke lijn door te draineren, door te vermijden dat het lichaam vetten en suikers opslaat, door een opgeblazen gevoel te vermijden, door een verzadigd gevoel te stimuleren, … Gemmotherapie gebruikt plantenknoppen, jonge scheuten en de schors van boomwortels. De zuiverende en vochtafdrijvende kwaliteiten van gemmotherapie zijn al lang gekend, zeker als de natuurlijke bestanddelen afkomstig zijn van berken en lindebomen.

 

Met of zonder dieet?
 

De vraag van één miljoen blijft: "Is die zachte aanpak wel efficiënt om kilo’s kwijt te spelen?”. Sommige artsen raden je aan om minder energie op te nemen en stellen een voedingsschema op. Volgens anderen is het beter om naar je lichaam te luisteren. Dan neem je vanzelf genoegen met minder grote porties en heb je sowieso geen last meer van allerlei eetbuien.